Klaus Iohannis, întâlnire cu Maia Sandu la Palatul Cotroceni / „Este esențial ca în Europa să câștige din nou democrația”

Publicat: 05 03. 2024, 13:28

This browser does not support the video element.

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marți, la Palatul Cotroceni, cu președinta Republicii Moldova Maia Sandu. A fost prima dintr-o serie de întâlniri pe care șeful statului le va avea cu omologi ai săi europeni, în marja Congresului PPE, organizat la București. 

Președintele Iohannis a transmis că a avut „un dialog bun” cu Maia Sandu, despre ajutorul pe care îl acordăm Republicii Moldova.

Am primit-o astăzi, la Palatul Cotroceni, pe doamna Preşedinte Maia Sandu, cu care am avut un dialog foarte bun despre ajutorul major pe care îl acordăm în continuare Republicii Moldova, inclusiv în ceea ce privește aderarea la Uniunea Europeană.

Este prima întrevedere dintr-o serie de întâlniri consistente pe care le voi avea pe parcursul următoarelor trei zile cu preşedinți, premieri şi lideri ai instituțiilor europene, care se află zilele acestea la București cu ocazia Congresului Partidului Popular European.

„Este esențial ca în Europa să câștige din nou democrația”

Președintele Iohannis mai spune că dezbaterile de la București, din cadrul Congresului PPE, vor contura o viziune solidă pentru viitorul Europei

Mai sunt doar câteva luni până la alegerile europarlamentare din iunie și este esențial ca în Europa să câștige din nou democrația, iar mișcările care se bazează doar pe nostalgia trecutului și oferă false soluții pentru oameni să nu se consolideze.

Sunt convins că discuțiile și dezbaterile de la București vor contura o viziune solidă pentru viitorul Europei, care va răspunde așteptărilor cetățenilor noștri pentru un trai mai bun, în siguranță și prosperitate.


CITEȘTE ȘI: