Lanț uman la Universitatea „Cuza” din Iași pentru demiterea lui Tudorel Toader: „Tudorel, nu ești ieșean! Marș la Dragnea-n Teleorman!”

Publicat: 24 03. 2018, 18:15

Sâmbătă după-amiază, în preajma universității au fost aproximativ 100 de protestatari, care au format un „lanț uman”.

„Nu vrem să fim o nație de hoți!”, „Demisia!” și „Tudorel, nu ești ieșean! Marș la Dragnea-n Teleorman!”, au scandat protestatarii.

Aceștia au mai strigat: „DNA să vină să vă ia!” și „Kovesi, nu ceda! Noi suntem de partea ta!”.

„Un ministru care apără interesele corupților, care este susținut de o alianță al cărei unic scop este slăbirea independenței justiției și care nu are nicio problemă că în fruntea țării se află un condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și o persoană trimisă în judecată pentru mărturie mincinoasă, un înalt demnitar care este dispus să accepte orice „comandă” pentru a-și păstra funcția, care încropește un raport oficial pe baza unor informații nedovedite, rostogolite de persoane aflate în faza de cercetare, nu are ce căuta în fruntea Ministerului Justiției! În plus, Tudorel Toader, în calitatea sa de Rector al celei mai vechi universități din țară, reprezintă o sfidare la adresa mediului academic din oraș și din țară”, au precizat organizatorii pe Facebook.

Printre cei care au chemat ieșenii la protestul de sâmbătă este și deputatul USR Iași Cosette Chichirău.