Lavinia Șandru îi cere demisia lui Gabriel Oprea: „A obținut prea puțin pentru UNPR. Îi cer fie renegocierea colegiilor, fie demisia”

Publicat: 29 10. 2012, 18:16
Actualizat: 31 07. 2014, 14:09

Vicepreședintele UNPR, Lavinia Șandru, îi cere demisia președintelui său de partid, Gabriel Oprea, motivând că liderul progresist a eșuat în negocierile pe colegiile UNPR în cadrul Alianței de Centru Stânga.

Șandru i-a trimis în acest sens o scrisoare lui Oprea.

„Noi i-am dat un mandat domnului Oprea și dânsul nu l-a respectat. Noi am votat intrarea UNPR în ACS și acum ne trezim că avem doar vreo 7 colegii eligibile.  Așa nu mai poți avea nici stabilitate, nu mai poți vota nici taxarea averilor foarte mari, nici alte măsuri sociale. Domnul Oprea a obținut prea puțin, de aceea îi cer fie renegocierea colegiilor, fie demisia. Să recunoască în fața partidului că a greșit, să dea socoteală”, a declarat Șandru, pentru gândul, adăugând că nu i-a dat un ultimatum președintelui UNPR.

Decizia de a-i trimite scrisoarea lui Gabriel Oprea a fost una personală, susține vicepreședintele UNPR. Cu toate acestea, Șandru spune că vorbește în numele tuturor colegilor din PIN (Partidul Inițativa Națională).

„Este o decizie personală pe care am luat-o singură, nu mă poate sili nimeni să fac ceva ce nu vreau. dar da, mesajul transmis este în numele tuturor colegilor din PIN, sunt mai multe voci nemulțumite”, a adăugat Șandru, pentru gândul.

Lavina Șandru s-a declarat nemulțumită, în mai multe rânduri, din cauza colegiului repartizat de ACS, în Arad, dar și pentru faptul că niciun coleg din PIN nu a fost trecut pe listele de candidați pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.