Legea amnistiei fiscale pentru pensionari a fost respinsă

Publicat: 02 10. 2012, 19:45
Actualizat: 13 07. 2016, 22:54

Senatul a respins astăzi legea amnistiei fiscale pentru pensionari, prin care aceștia ar fi fost scutiți de înapoierea datoriile către Casa Națională de Pensii Publice.  Propunerea legislativă a fost inițativă de deputatii Mircia Girugiu, independent, și Ioan Sorin Roman, PSD, însă a primit aviz negativ atât de la Comisia de buget-finanțe, cât și de la Comisia pentru muncă. Totodată, punctul de vedere al Guvernului a fost negativ.

Legea amnistiei fiscale pentru pensionari a fost respinsă cu 45 de voturi „pentru”, trei  „împotrivă” și o abținere.

Potrivit expunerii de motive a inițiatorului, această reglemmentare ar fi venit în ajutorul pensionarilor, scutindu-i de plata datoriilor la Casa de Pensii. Mircia Giurgiu argumenta cu faptul că nu pensionarii și-au calculat drepturile de pensie, ei „având neplăcuta surpriză de a a fla că datorează sume de bani”.

„Din neatenție sau din cauza modificării repetate a legii pensiilor au fost comise greșeli care, dacă nu se pot imputa angajaților care au întocmit deciziile de pensionare, de ce să fie imputabile pensionarilor, care nu au nicio vină”, a scris deputatul în expunerea de motive.

Cu toate acestea, Comsia pentru buget a respins inițiativa, cu argumentul că „textul este inaplicabil în actuala redactare”.
Senatul este prima camera sesizată.