Legea amnistiei și grațierii, SCOASĂ de pe ordinea de zi

Publicat: 10 12. 2013, 14:59
Actualizat: 10 12. 2013, 14:59

Legea amnistiei și grațierii a fost scoasă de pe ordinea de zi a Camerei Deputaților. Decizia a fost anunțată de președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

Actul normativ inițiat de deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun și care prevede amnistierea infracțiunilor pentru care pedepsele cu închisoarea sunt de până la șapte ani, iar grațierea se aplică pedepselor până la șase ani a provocat un adevărat scandal pe scena politică. Legea a fost adoptată pe șest în comisia juridică a Camerei Deputaților, într-o ședință care a avut loc, susține președintele comisiei Bogdan Ciucă, luni noaptea, după ce deputații juriști au decis să se întoarcă la lucru deși încheiaseră programul în jurul orei 22.00.

Liberalii, prin vocea lui Crin Antonescu, au anunțat că nu susțin actul normativ, împotriva cărora au votat și în comisie. PDL și PPDD au anunțat și ele că vor vota împotrivă.
De asemenea, președintele Traian Băsescu a cerut parlamentarilor să respingă legea, invocând efectele negative pe care un astfel de act normativ le-ar avea în monitorizarea din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare.