Legea câinilor fără stăpân se reia luni în Parlament. Ponta: „Băsescu e populist pe tragedia oamenilor”

Publicat: 04 09. 2013, 13:04
Actualizat: 22 03. 2015, 03:43

Parlamentarii vor relua luni discuțiile legate de proiectul de lege care prevede adoptarea câinilio fără stăpân în teren de 30 de zile sau, în caz contrar, eutanasierea lor, întoarsă de Curtea Constituțională care are rezerve în privința aceastei soluții. „Legea e în Parlament, se reia luni. Îl rog pe domnul Dragnea să participe la discuții, să avem o soluție rapidă și eficientă”, a spus premierul Victor Ponta la începutul ședinței de Guvern de astăzi.

Prim-ministru admite că „e o problemă gravă care nu mai poate fi pur și simplu uitată”, dar respinge sugestiile venite din partea președintelui Traian Băsescu care i-a cerut aseară să intervină prin ordonanță de urgență pentru a clarifica statutul maidanezilor.

„În urmă cu 14 ani un primar general ne spunea că rezolvă problema câinilor pentru stăpân. N-a făcut nimic. S-a trezit aseară să ne dea lecții. De 14 ani avem populism pe tragedia oamenilor și sunt mai mulți câini decât când ne-a promis domnul Băsescu că nu o să mai fie câini”, a reclamat Ponta.