Lia Olguța Vasilescu: Șomajul scade. Cum vine criza peste noi doar când se apropie PNL de guvernare?

Publicat: 13 09. 2019, 14:43

„Băieții de la PNL vă pregătesc psihic! Vin la guvernare, deci vin tăierile! Greaua moștenire, OUG 114/2018 etc… Știți poezia! Cu datele INS și Eurostat nu prea se pun ei de acord însă! România are cea mai mare creștere economică din Europa de vreo trei ani, șomajul scade, datoria publică scade! Cum dracului vine criză peste noi doar când se apropie ăștia de guvernare?”, a scris Olguța Vasilescu, pe Facebook.

Reacția social-democratului vine în contextul în care purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă a declarat că timp de trei luni consecutive producția industrială a fost în scădere, acuzând că asta este o urmare a măsurilor Guvernul PSD și a premierului Viorica Dăncilă care refuză să plece de la Palatul Victoria. Liberalul anticipează o recesiune.

Dancă mai spune că „odată însă cu întărirea convingerii investitorilor din economie că guvernarea PSD nu are de gând să revină asupra acestor măsuri toxice și să repare stricăciunile făcute, concomitent cu înrăutățirea perspectivelor economice ale principalilor parteneri comerciali, evoluția producției industriale a luat-o la vale intrând într-un picaj accelerat, de speriat pentru orice guvernare responsabilă normală”.

El precizează această scădere a producției industriale anunță deja o recesiune tehnică și anticipează efecte negative în economie.