Lia Olguța Vasilescu vrea ca Iohannis să fie „bărbat hotărât”: Să spună întrebarea pentru referendum!

Publicat: 20 03. 2019, 12:58

„Nu, nu s-a discutat absolut nimic încă, eu zic să-l lăsăm pe președinte să șadă și să cugete liniștit, așa cum cugetă dumnealui de fiecare dată. Nu avem ce să comentăm deocamdată pentru că e așa cum v-am spus și dumneavoastră aproape hotărât așteptăm să fie în sfârșit bărbat hotărât, să vină să spună care este întrebarea pentru acest referendum și abia atunci vom comenta, deocamdată nu avem ce să comentăm pentru că e lansată în spațiul public încă o temă parazitară de dezbatere(…)Deocamdată nu avem niciun fel de comentariu pentru cugetarea președintelui. Haideți să vedem întâi despre ce este vorba, care este tema și comentăm”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Întrebată dacă ar fi afectat Partidul Social Democrat de organizarea referendumului, aceasta a răspuns că „absolut deloc”, întrebând, de asemenea, referitor la referendum „de ce ne-ar încurca?”.

Referitor la prezența la vot aceasta a declarat că „este foarte bine, așteptăm o prezență mare la vot, am făcut focus-grupuri, am făcut sondaje pe nehotărâți, chiar ne dorim o prezență mare la vot”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că este „aproape hotărât” să organizeze un referendum pe data de 26 mai, când vor avea loc alegerile europarlamentare, și că alături de echipa de la Cotroceni lucrează foarte intens la acest lucru.