Liberalii anunță moțiune de cenzură după OUG de modificare a Codului Fiscal

Publicat: 08 11. 2017, 15:50
Actualizat: 07 05. 2018, 20:15

„Văzând calamitatea fiscal bugetară care riscă să lovească România, calamitate provocată de guvernul de habarniști economici conduși de Terente, PNL anunță următoarele decizii: vom sesiza Avocatul Poporului în vederea atacului la CCR pentru neconstiuționalitatea ordonanței, în cazul în care va fi emisă; voi propune Biroului Politic Executiv care se întrunește luni depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

El a afirmat că moțiunea de cenzură reprezintă cea mai puternică armă a opoziției. „Suntem obligați să apelăm la acest instrument care este singurul care poate duce la căderea Guvernului”, a spus Orban, afirmând că „guvernarea PSD pune în pericol sănătatea economiei românești, veniturile cetățenilor români, nivelul de viață al fiecărui român”.

PNL va apela la toate formele de protest legale și constituționale pentru a împiedica intrarea în vigoare a acestor „aberații fiscale” care riscă să pună pe butuci economia românească, a mai spus Orban.

„Suntem solidari cu toți aceia care își apără salariul își apără pensia, își apără viitorul, își apără practic munca și câștigul cinstit din muncă și care nu acceptă să fie furat de acest guvern care jinduiește la banii oamenilor pentru a își umple lor pușculițele”, a spus liderul liberalilor.

PNL va discuta cu parlamentari de la toate partidele politice în vederea susținerii moțiunii de cenzură.