Liberalii care s-au bazat exclusiv pe „CARISMA” lui Iohannis s-au trezit la realitate: „Acum ne vom mobiliza și noi în turul 2″

Publicat: 05 11. 2014, 11:39
Actualizat: 05 11. 2014, 14:38

Deși s-a calificat în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, candidatul Alianței Creștin-Liberale, Klaus Iohannis, a înregistrat scoruri slabe în mai multe județe. Unul dintre acestea, Brăila, are însă o scuză, în opinia viceprimarului liberal Alexandru Dănăilă: liderii ACL au crezut că Iohannis va câștiga „datorită carismei”, așa că nu s-au mobilizat.

„Și eu și alți colegi am avut impresia că lucrurile vor veni de la sine, că Iohannis prin carisma sa, prin modul în care s-a prezentat, prin faptul că este susținut de ACL, va lua un rezultat bun indiferent de condiții. Se pare că ne-am înșelat. Eu simt că acest rezultat ne va mobiliza, iar în turul II vom face tot ce este posibil pentru a îndrepta acest rezultat, să arătăm celor de la nivel central, care vor face analizele, că și Braila este un punct important pe harta partidelor de dreapta din România”, a spus președintele PNL Brăila, potrivit Infobrăila.

În acest județ, Iohannis a fost votat de 20,03% dintre alegători, în timp ce Victor Ponta a câștigat 51,53% din voturi.

În ciuda rezultatului slab, viceprimarul Alexandru Dănăilă promite că în turul al doilea va exista o mobilizare, inclusiv în rândul alegătorilor care nu s-au prezentat la urne.