Liberalii, despre înregistrările de la Cotroceni: „Ministrul de Finanțe nu ar trebui să mai intre în minister, a avut maxilarul încleștat, situația a fost penibilă”

Publicat: 15 07. 2014, 18:59
Actualizat: 10 05. 2019, 19:30

Întrebată dacă PNL va cere demisia ministrului de Finanțe, Ioana Petrescu, după apariția înregistrărilor consultărilor de la Cotroceni, purtătorul de cuvânt al liberalilor, Alina Gorghiu, a spus că demisia nu o cere PNL, deoarece „penibilul a fost atât de apăsat și tușat”, încât ministrul nu ar trebui să intre în Minister.

„A fost o întâlnire de natură electorală pentru cele două personaje politice, a fost o întâlnire care să arate bătaia de joc la adresa de joc CAS, uite cifrele nu sunt ciferele, uite deficitul nu e deficitul. Nu a existat o dezbatere, o concluzie, ca inițiatori ai acestui proiect vă spunem că îl vom susține”, a declarat Gorghiu la finalul Delegației Permanente a PNL.

În privința demisiei ministrului de Finanțe, Ioana Petrescu, deputata PNL a spus că nu liberalii îi cer demisia, ci situația.

„Penibilul a fost atât de apăsat și tușat, că nu ar trebui să mai intre în ministerul de Finanțe. A avut încleștat maxilarul și nu a putut spune niciun punct de vedere. Nu putem să credem că dorește să rămână în continuare acolo și să reprezinte guvernul din postura de ministru de finanțe”, a subliniat Gorghiu.

Administrația Prezidențială a făcut publice imaginile discuțiilor purtate la Palatul Cotroceni de președintele Băsescu cu premierul Ponta și ministrul de Finanțe.