Lider ALDE Iași, despre Vosganian: Să înceapă igienizarea partidului chiar prin propriul exemplu, demisionând

Publicat: 15 09. 2019, 16:53

Ciprian Lucian Roșca, vicepreședinte interimar al filialei ALDE Iași, povestește pe Facebook cum s-a format filiala ALDE Iași, apoi scrie că senatorul Varujan Vosganian s-a alăturat în decembrie 2015 partidului.

„Ținând cont de notorietatea culturală și politică a noului venit, noi, filiala ieșeană, am acceptat impunerea sa, de la centru, ca președinte de filială. În această postură, domnia sa a excelat mai cu seamă într-o singură direcție vizibilă, aceea a aplicării cunoscutului dicton „divide et impera”! Față de toate expuse până aici, doresc să întăresc faptul că inclusiv alegerea sa ca deputat de Iași, în decembrie 2016, a fost, efectiv, meritul activității noastre, a mea și a filialei Iași; personal, candidând de pe poziția a doua pe listă, am merite indubitabile în acest sens, după cum s-a văzut în campania de atunci. Pot spune că am fost onorat să lupt pentru doctrina ALDE, chiar dacă beneficiarul imediat a fost cel cunoscut prin îndelungata sa carieră de parlamentar …de Iași, chiar dacă nașterea, școala, cariera, viața l-au fixat pe alte meleaguri. De altfel, articolele de presă, în timp, semnate de cunoscuți ziariști din Iași și din țară, sunt revelatorii când este vorba despre contribuțiile „marcante” ale actualului parlamentar ieșean la dezvoltarea județului pe care îl reprezintă în Parlament”, scrie liderul ieșean.

Acesta adaugă că Voganian, „într-un acces de sinceritate absolută”, a cerut „igienizarea partidului”, după rezultatele din mai 2019 la alegerile europarlamentare, „dar și după toată activitatea dumnealui ca parlamentar (sau mai bine zis, lipsa acesteia)”.

„Îi solicit, în nume personal, să înceapă „igienizarea partidului” chiar prin propriul exemplu, demisionând din funcția de președinte (interimar) al filialei ALDE Iași, precum și din cea de purtător de cuvânt al partidului la nivel național”, adaugă Ciprian Lucian Roșca.