Lider PDL: Fac apel la Ponta și Antonescu să depună eforturi pentru a evita destrămarea USL

Publicat: 26 04. 2013, 14:56
Actualizat: 10 10. 2018, 15:38

„Mi-aș permite la modul foarte serios să fac un apel extrem de călduros la liderii USL pentru a depune eforturi majore în sensul de a evita destrămarea (Uniunii – n.r.), în sensul menținerii unității de monolit a USL. Noi credem că și Victor Ponta, și Crin Antonescu trebuie să nu uite că poporul care a fost la vot, într-o proporție covârșitoare, a dat votul USL, ori destrămarea care se prefigurează ar însemna o mare decepție pentru popor”, a declarat Ioan Oltean, vineri, într-o conferință de presă la Bistrița.

Vicepreședintele PDL Ioan Oltean lansează „un apel extrem de călduros” către Victor Ponta și Crin Antonescu, pentru a face „eforturi majore” ca să mențină „unitatea de monolit” a USL, spunând că destrămarea acesteia ar însemna „o mare decepție pentru popor”.

Cu un ton ironic, liderul PDL a continuat: „Personal, dar și PDL, am dori ca poporul să nu fie decepționat atât de repede de destrămarea USL și fac apel la ei, la maturitatea lor, la tinerețea lor, să lase deoparte orice elemente care îi plasează pe poziții contradictorii și să se gândească doar la unitatea USL și la numirea în funcții de maximă responsabilitate a oamenilor pe criteriul relației sociale, așa cum definește, mai nou, Ion Iliescu, gradele de rudenie, ca fiind doar relații sociale”.

Ioan Oltean a spus că, în opinia sa, aceste relații sociale trebuie cultivate.

„Și cred că aceste relații trebuie cultivate: soț – soție în Parlament, tată și ginere în Parlament, frați în Parlament, cumetrii în diverse ministere. Toate acestea sunt, după Ion Iliescu, relații sociale și ele nu pot decât să creeze o stare de dinamism și de responsabilitate în desfășurarea activităților la niveluri atât de înalte”, a adăugat Oltean.