Liderii UDMR, revoltați după declarațiile lui Dan Barna, cu privire la Camera Deputaților. “Nu se procedează în acest fel, a vrut să-și creeze o imagine publică!”

Publicat: 15 12. 2020, 13:39
Actualizat: 15 12. 2020, 15:41
Liderii UDMR, revoltați după declarațiile lui Dan Barna, cu privire la Camera Deputaților. “Nu se procedează în acest fel, a vrut să-și creeze o imagine publică!”

Liderii UDMR s-au arătat, marți, deranjați de faptul că Dan Barna, liderul USR Plus, a propus ca șefii viitoarei coaliții să devină vicepremieri, iar Cătălin Drulă să fie noul președinte al Camerei Deputaților.

Senatorul maghiar Cseke Attila este de părere că Dan Barna, co-președintele USR, a încercat, prin gestul pe care l-a făcut, să își creeze o imagine publică, atrăgându-i, totodată, atenția că într-o coaliție astfel de lucruri se discută doar în interior.

Nu ajută acest anunț al domnului Barna și nu ajută la stabilirea unei încrederi mai mari. Nu a existat o consultare pentru acest anunț. Este un anunț făcut prin presă. Într-o coaliție aceste lucruri se discută în interior. Nu se procedează în acest fel, nu se aruncă pe piață asemenea soluții fără să le discuți cu posibilii parteneri”, a declarat Cseke Attila, potrivit Antena 3.

Eu cred că o singură chestiune s-a urmărit aici, a încercat să își creeze o imagine publică de tu încerci să vii cu o soluție”, a mai spus senatorul UDMR.

Liderii UDMR, revoltați! Ce a propus Dan Barna

Reacția dură a UDMR a venit după ce Dan Barna a anunțat că nu mai este interesat de funcția de președintele a Camerei Deputaților, propunându-l pentru acest post pe Cătălin Drulă, deputat USR. În plus, Dan Barna le-a propus lui Ludovic Orban și Kelemen Hunor să intre împreună în noul guvern ca vicepremieri.

Klaus Iohannis, președintele României, a declarat, luni, după discuțiile de la Cotroceni, că “nu sunt întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou guvern”, fiind necesară încă o rundă de tratative. Potrivit șefului statului, noul Parlament va fi convocat pe 21 decembrie.