Liviu Dragnea: Mi-am depus la partid demisia din funcția de președinte executiv

Publicat: 20 05. 2015, 10:55

This browser does not support the video element.

Liviu Dragnea a declarat că a avut o discuție cu președintele PSD, Victor Ponta, în care i-a transmis că nu revine asupra deciziei de a demisiona din funcționa din calitatea de președinte executiv. Pesedistul și-a înregistrat la partid demisia pentru ca această să devină operațională. 

„Nu cred că este în regulă să fiu președinte executiv al partidului după această condamnare”, a spus, la Palatul Parlamentului, Liviu Dragnea. El a precizat că după condamnarea în dosarul „Referendumul”, un an de închisoare cu suspendare, nu mai putea rămâne în funcția de președinte executiv și că și-a anunțat colegii încă de luni asupra acestei lucru. 

Imediat după condamnare, Dragnea a promis că nu se va răzgândi și va renunța la funcția deținută în partid. Ulterior, mai mulți lideri de filiale au transmis că nu sunt de acord ca Dragnea să renunțe la funcția sa și că acesta este util în continuare partidului. 

Victor Ponta a afirmat luni, la ieșirea din sediul PSD, că Liviu Dragnea nu este vinovat și că decizia în cazul său se va lua la Comitetul Executiv. Ședința de azi a CEX a fost însă amânată, motivul oficial fiind depunerea jurământului la Palatul Cotroceni de noul ministru al Dezvoltării Regionale.