Liviu Dragnea se va întâlni cu premierul Ungariei, Viktor Orban

Publicat: 06 02. 2018, 14:09

„Am abordat câteva teme importante pentru România și Ungaria. Proiecte de infrastructură mare, legătura București- Budapesta de cale ferată de mare viteză, o discuție ca posibilitatea ca în viitorul apropiat România să devină furnizor de gaze naturale pentru Ungaria. Am discutat despre Fundatia Gojdu, că putem, avem înțelepciune ambele părți, să începem o discuție serioasă despre moștenirea Gojdu. Am discutat și despre punctele de trecere a frontierei, am convenit că voi discuta cu Guvernul să se deblocheze cel puțin două puncte în prima fază”, a declarat Liviu Dragnea, după întâlnirea de luni cu ministrul afacerilor externe și comerțului exterior din Ungaria, Péter Szijjártó.

Președintele PSD a anunțat că este posibil ca în viitorul apropiat să aibă o întâlnire cu Viktor Orban, premierul Ungariei și lider al formațiunii Fidesz, după ce ministrul ungur i-a transmis invitatia acestuia.

„A fost o discuție bună (n.r.: cu ministrul de Externe al Ungariei), mi-a transmis inviația domnului Orban ca să ne vedem în calitate de președinți de partid”, a spus Liviu Dragnea.