Lucian Romaşcanu despre SERVICIUL MILITAR voluntar: Acele patru luni vor juca un rol extrem de important în educația tinerei generații

Publicat: 02 04. 2024, 17:01
Actualizat: 03 04. 2024, 08:44

This browser does not support the video element.

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu, a declarat marți în plenul Parlamentului la aniversarea a 20 de ani de aderare a României la NATO, că serviciul militar voluntar va juca un rol extrem de important în educația tinerei generații, în respectul și iubirea de țară.

Eu sunt un om care a făcut armata și a fost un moment extrem de important în viața mea. Camaraderie, colegi, tinerețe, dar în același timp și infuzie de iubire de țară într-un mod cât se poate de natural. Iubirea și respectul față de țară ne vin mai mult în discursuri și mai puțin în sentimente. Acele patru luni de voluntariat, vor juca un rol extrem de important în educația tinerei generații, în respectul și iubirea de țară, a transmis Romașcanu.

Potrivit senatorului, România se află într-un moment extrem de important și turbulent. El a menționat că anumite partide politice, cu reprezentare în Parlament, consideră că „Europa ne încurcă și că lumina vine de la răsărit”.

Suntem într-un moment extrem de important al vieții noastre politice, într-un moment extrem de turbulent și important al istoriei tuturor, nu numai a României. Și când ar trebui fim mai uniți și mai atenți la ceea ce facem, vedem mișcări centrifuge, vedem mișcări politice bine cotate în sondaje, cu reprezentare în Parlament, care consideră Europa ne cam încurcă și lumina vine de la răsărit, a afirmat senatorul.
Lucian Romașcanu a mai menționat că NATO și Uniunea Europeană nu mai sunt percepute la nivelul societății la adevărata lor valoare.
Vedem o critică constanta, tot ce se întâmplă în societate, cu rezultatul nedorit, dar firesc al dezbinării oamenilor. Și atunci ne punem întrebarea dacă aderarea la NATO și la Uniunea Europeană, obiective majore ale României, mai sunt percepute la nivelul societății la adevărata lor valoare. Iar ca membrii ai Parlamentului, ca oameni aflați în cele mai înalte demnități, prin votul românilor, așa ceva nu ne este permis. Deci, haideți, cu ocazia acestei sărbători importante, 20 de ani de la intrarea în NATO, ne gândim la ce putem face pentru această țară, a conchis Romașcanu.