Lucian Romașcanu revine în cazul Roșia Montană/ Când e ceva de pescuit, hop și Cioloș pe la televizor

Publicat: 12 02. 2024, 18:05
Actualizat: 12 02. 2024, 18:13
Sursa FOTO: psd.ro

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, readuce în atenția românilor faptul că fostul Guvern condus de Dacian Cioloș a luat decizii iresponsabile, în ceea ce privește Roșia Montană. Nu mai departe, zona a fost inclusă în patrimoniul UNESCO ca urmare a deciziilor luate de cei doi foști miniștri ai Culturii din partea USR, a mai declarat Romașcanu. 

Fostul ministru al Culturii Lucian Romașcanu atrage din nou atenția că în cazul Roșia Montană nu au fost luate cele mai bune decizii.

Domnul Cioloș care, când și-a terminat mandatul a fost botezat drept Guvernul Zero, acum aflăm că este Guvernul cu mult minus, în bani vorbesc, și-a asumat prin Ministra Culturii un gest de o iresponsabilitate extremă.
Pe semnătura proprie, fără să te consulți cu colegii care țineau portofolii importante: Economie, să zicem, cel puțin… Energie. Să ieși, să trimiți dosarul la UNESCO, asta nu numai istoria va judeca, ci și autoritățile competente.
Domnul Cioloș, văd că apare, dispare, apare, dispare. Când e ceva de pescuit, hop și dânsul pe la televizor. Când nu e nimic de câștigat, se retrage cu pensia specială respectivă la el acasă.
A distrus-o cu subvențiile, a stricat-o cu subscripția și cu Cumințenia. Urmașii și prietenii dumnealui au luat vaccinuri cât să vaccinăm planeta. A făcut prostiile cu Roșia Montană., a declarat Lucian Romașcanu.

Doi foști miniștri ai culturii din partea USR, Vlad Alexandrescu și Corina Șuteu, sunt cei despre care Lucian Romașcanu spune că au luat decizii fără să se gândească la consecințe.

Una din obligațiile Gabriel Resources din contract era să-și obțină licențele. Au folosit orice argument pe care îl puteau folosi, că statul român se opune investițiilor. Și ce putea fi mai la îndemână decât faptul că, uite, domnule, au băgat-o în UNESCO special, să ne împiedice pe noi. Deci, un argument servit de niște oameni pe care, repet, nu-i consider tâmpiți. De ce au făcut-o, rămâne de văzut. Elanul ăsta de a proteja orice, mie nu îmi sună corect. Înainte de Corina Șuteu a fost Vlad Alexandrescu, care cu markerul pe hartă a spus, domnule, cam asta ar trebui să fie zona protejată, a mai spus Romașcanu. Salvarea asta s-a transformat dintr-un scop nobil în ceva cu multe ghilimele, pentru că la Roșia Montana n-au salvat nimic, a mai spus Romașcanu.

Purtătorul de cuvânt al PSD mai spune că:

USR-ul a fost un câștigător pentru că s-a poziționat pe un val de protecție, ecologic, obținând pe acest tip de mesaj și cu mult televizor și platforme sociale în spate, un scor la care nu s-a așteptat nimeni la alegerile anterioare. Lumea a crezut, dar cred că lumea s-a trezit. Și va cere cu aceleași sticle în asfalt să și plătească cei care au greșit, așa cum au cerut cu sticlele în asfalt să se oprească acest lucru.

CITEȘTE ȘI:

Guvernul ar putea desecretiza documentele privind litigiul cu Roșia Montană. O decizie a Curții este așteptată pe 9 februarie

Cioloș îi transmite lui Ciolacu să-l dea afară pe Ponta din Guvern / Romașcanu: Cioloș a încheiat mandatul cu titulatura de MINISTRU ZERO

PSD pune TUNURILE pe DACIAN CIOLOȘ în cazul Roșia Montană / „A știut că va afecta interesele României”

Ciolacu, despre cazul Roșia Montană: Nota de plată pentru toate tâmpeniile altora vine la mine / Premierul se ocupă ca românii să afle adevărul

Compania Gabriel Resources cere României DESPĂGUBIRI totale de 6,5 miliarde de dolari. Cum a ajuns să se dubleze suma față de cea solicitată inițial