Cioloș îi transmite lui Ciolacu să-l dea afară pe Ponta din Guvern / Romașcanu: Cioloș a încheiat mandatul cu titulatura de MINISTRU ZERO

Publicat: 05/02/2024, 18:24

Dacian Cioloș reacționează la acuzațiile PSD și îi cere premierului Marcel Ciolacu să-l dea afară pe Victor Ponta din Guvern. Fostul premier comentează, într-o postare pe Facebook, că PSD a ales să-l apere pe Ponta și „să se scufunde împreună cu el”.

Reacția lui Cioloș vine după acuzațiile lansate de PSD, conform cărora, fostul prim-ministru „a știut că va afecta interesele României în litigiul deja deschis cu deținătorul dreptului de exploatare, atunci când a aprobat depunerea cererii de includere în patrimoniul universal UNESCO a perimetrului de la Roșia Montană”.

În replică, Cioloș spune că Marcel Ciolacu ar vrea ca altcineva să plătească pentru ceea ce s-a angajat Victor Ponta, în numele statului român.

Marcel Ciolacu, aflat în campanie, ar vrea ca altcineva să plătească prejudiciile pentru oalele sparte de prietenul său Ponta, care s-a angajat, în 2013, în numele statului român, să dea în exploatare acel zăcământ știind că este protejat prin lege. Angajament pe care tot Ponta și tot PSD-ul l-au trântit în Parlament și au dat ocazia companiei miniere să le ceară bani românilor.

I-a tăiat elanul lui Dacian Cioloș senatorul PSD Lucian Romașcanu, care este convins că „toate documentele care vor arăta implicarea extrem de toxică a Guvernului Cioloș și a Guvernului Orban în această speță, vor fi făcute publice”.

Ca să-i tăiem elanul din prima, Cioloș nu e Guvernul zero, e Guvernul multe miliarde cu minus și restul celor care au luat decizii în această direcție. În acest moment, până la finalizarea procesului cu o decizie, toată comunicarea dintre ministere, Guvern și echipa de avocați este confidențială. Eu sunt convins că după ce se va ajunge la o concluzie, (… ) sunt convins că toate documentele care vor arăta implicarea extrem de toxică a Guvernului Cioloș și a Guvernului Orban în această speță vor fi făcute publice, spune senatorul PSD.

Romașcanu îl acuză pe Cioloș că a luat decizii, din poziția de premier, „parcă în direcția de a da argumente avocaților celor de la Roșia Montană în a câștiga acest proces”.

Toate deciziile pe care le-au luat au fost parcă în direcția de a da argumente avocaților celor de la Roșia Montană în a câștiga acest proces. Prima chestiune a fost acea introducere, în ultima zi de mandat, pe lista indicativă UNESCO a Roșiei Montane de către Corina Șuteu. Un lucru făcut fără consultarea colegilor din guvern, fără să ia avize. Nu era obligatorie, dar atâta timp cât e o decizie de genul ăsta pe un proiect extrem de important, pornit tot de dreapta, nu știu de ce se vorbește de Ponta aici, că a fost un acord, înțeleg, negociat la momentul respectiv de Radu Berceanu, pe ultima secundă, fără să te consulți cu nimeni. Dar, înțeleg, că a existat acordul lui Dacian Cioloș, să înscrii Roșia Montană, dând un argument echipei de avocați ai Roșii Montane se spune că nu se poate exploata.

CITEȘTE ȘI:

PSD pune TUNURILE pe DACIAN CIOLOȘ în cazul Roșia Montană / „A știut că va afecta interesele României”

Ciolacu, despre cazul Roșia Montană: Nota de plată pentru toate tâmpeniile altora vine la mine / Premierul se ocupă ca românii să afle adevărul

Compania Gabriel Resources cere României DESPĂGUBIRI totale de 6,5 miliarde de dolari. Cum a ajuns să se dubleze suma față de cea solicitată inițial

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...