VIDEO | Ludovic Orban: Klaus Iohannis practic s-a validat prin PSD. Aruncă România practic la cheremul PSD

Publicat: 21 10. 2021, 22:24
Actualizat: 22 10. 2021, 00:21

This browser does not support the video element.

Ludovic Orban, a declarat joi, la B1TV, că președintele Klaus Iohannis, făcând o înțelegere cu cei de la PSD și lăsând guvernarea țării la cheremul social-democraților, practic s-a validat prin PSD, trădând grav voința românilor.

„Klaus Iohannis practic s-a validat prin PSD, lupta cu PSD. Și acum face înțelegere cu PSD? Aruncă România practic la cheremul PSD? De când a început scandalul ăsta provocat mai mult de determinarea forțată a lui Cîțu de a candida la președinția PNL, că el nu candida dacă nu-i spune Iohannis și dacă nu-i punea la dispoziție sprijinul sistemului”, a declarat Ludovic Orban.

El îl acuză pe Klaus Iohannis că  i-a mințit pe cei 5.000 de delegați ai congresului PNL, atunci când le-a promis alegătorilor că Florin Cîțu va fi premier până în 2024.

„Îmi aduc aminte discursul de susținere a președintelui României la congresul PNL. Iohannis i-a mințit pe cei 5.000 de delegați ai congresului PNL că Florin Cîțu va fi premier până în 2024, că nu are niciun motiv să-și dea demisia. A scăpat de mine”, a afirmat Orban.

Orban a afirmat că Florin Cîțu este doar un pion mutat oriunde la voința lui Iohannis și care nu poate conduce un partid ca PNL.

„În campanie, am spus că premierul e bine să fie președintele partidului. A ajuns președintele partidului și a fost trimis la plimbare așa, scurt. Eu am spus că Florin Cîțu e un pion. El nu poate conduce partidul, va rămâne președinte cât îl ascultă pe Iohannis”, a declarat Ludovic Orban, la B1 TV.