Lupta anticorupție merge CU TOATĂ FORȚA mai departe. De la Bruxelles, președintele Iohannis laudă DNA și pe Kovesi

Publicat: 11 07. 2018, 15:13
Actualizat: 26 03. 2019, 16:05

„Cred că vă amintiți, sper să vă amintiți și îmi place să o spun cu voce tare: Eu respect statul de drept, Constituția, nu le spun ca slogan”, a declarat Iohannis, într-o conferință de presă transmisă de la Bruxelles, înainte de summitul NATO. „Eu îmi doresc o întărire a statului de drept. Calea românească trebuie să fie calea României consolidate, este calea valorilor democratice și a statului de drept. Atunci e evident că primul om în stat este primul care respectă statul de drept, deciziile CCR, drept pentru care am pus în aplicare decizia CCR. Niciun moment nu a fost pentru mine o opțiune să nu respect Constituția. Eu imi doresc să fie înțeles ca și un pas pentru respectul suprem pentru Constituție.”

În ciuda deciziei, Iohannis a ținut să îi asigure pe români că a apreciat activitatea Laurei Codruța Kovesi.

„Dacă cineva, acum, se bucură că lupta anticorupție încetează, nu, nici vorbă. Ea trebuie să meargă înainte și va merge înainte. DNA e un corp de profesioniști foarte bine pregătiți. Deci lupta anticorupție va merge cu toată forța mai departe, iar până acum acest pas făcut luni nu mi-a schimbat părerea personal despre activitatea DNA și a doamnei Kovesi. Au făcut o treabă foarte bună, TREBUIE APRECIATĂ și eu am sprijinit și voi sprijini în continuare poate și mai mult lupta anticorupție.”

Șeful statului nu a dezvăluit însă de ce anunțul de revocare a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi și nu de el personal.