MAE, îngrijorat de „DETERIORAREA climatului de securitate” în regiune / Luminița Odobescu discută cu șeful NATO despre războiul din Ucraina

Publicat: 22 01. 2024, 18:27
Actualizat: 23 01. 2024, 07:45

Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei și situația de securitate din regiunea Mării Negre au fost principalele teme de discuție, în cadrul întrevederii pe care ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a avut-o, luni, cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Bruxelles.

Ministrul de Externe român a exprimat îngrijorare cu privire la „deteriorarea continuă a climatului de securitate și stabilitate din zonă”, ca urmare a continuării invaziei militare ruse asupra Ucrainei și a „posturii asertive și provocatoare a Moscovei la adresa aliaților și a partenerilor NATO din regiune”.

Astăzi, am avut o discuție productivă cu Jens Stoltenberg, privind sprijinul susținut al Aliaților pentru Ucraina și necesitatea de a acorda și mai multă atenție de către NATO Mării Negre, a transmis Odobescu pe rețeaua X.

Odobescu a subliniat necesitatea ca „Alianța să continue să monitorizeze îndeaproape evoluțiile de securitate din regiune și să accelereze eforturile de implementare deplină a deciziilor de la Madrid și Vilnius privind asigurarea unei apărări înaintate consolidate și eficiente”, se arată în comunicatul MAE.

De asemenea, ministrul de Externe a accentuat că este nevoie să continue sprijinul pentru Ucraina și pentru partenerii vulnerabili din regiune, în special Republica Moldova.

S-a atins și subiectul summitului NATO, care se va desfășura în iulie, la Washington, de unde ar trebui trimis un „mesaj de unitate și solidaritate, fără echivoc”.

Ministrul de externe român a subliniat importanța transmiterii cu prilejul reuniunii de vârf a unui mesaj de unitate și solidaritate fără echivoc, „dublat în practică de acțiuni concrete pentru consolidarea posturii de apărare și descurajare”, se mai arată în comunicatul MAE.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Klaus Iohannis, prima activitate publică, după o lună / Președintele l-a primit în vizită pe premierul Vietnamului

În a doua zi de protest, Piața Constituției este în continuare goală. Cine este FERMIERUL care a trimis singurul tractor la miting