Maia Sandu, mesaj de ZIUA UNIRII: Să punem în valoare legăturile dintre oamenii de pe cele două maluri ale Prutului

Publicat: 27 03. 2024, 17:16
Actualizat: 27 03. 2024, 17:21
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova | Foto - Profimedia Images

Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj, cu ocazia aniversării a 106 ani de la unirea Basarabiei cu România. „Cel mai bun mod de a celebra este să punem în valoare legăturile dintre oamenii de pe cele două maluri ale Prutului”, a menționat Sandu.

În mesajul prilejuit de Ziua Unirii Basarabiei cu România, Maia Sandu a menționat că România ajută Republica Moldova continuu și necondiționat.

Aceasta este doar o parte din sprijinul imens acordat de România pe parcursul anilor. Cel mai bun mod de a celebra 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România este să punem în valoare legăturile dintre oamenii de pe cele două maluri ale Prutului, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Totodată, Sandu a mulțumit României pentru susținerea constantă dedicată îmbunătățirii vieții tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

Să muncim în continuare pentru a deveni un stat dezvoltat și liber, alături de România, în marea familie europeană, a afirmat președintele Republicii Moldova.

Maia Sandu susține că România este pe locul unu printre partenerii comerciali ai Republicii Moldova și că exporturile spre România sunt în creștere, atingând 1,3 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă 35% din toate exporturile.

CITEȘTE ȘI:

Nicolae Ciucă, de ZIUA UNIRII Basarabiei cu România: Bucureștiul este farul care ghidează Chișinăul în revenirea în LUMEA CIVILIZATĂ

Marcel Ciolacu, MESAJ dedicat împlinirii a 106 ani de la UNIREA Basarabiei cu România: Vă așteptăm în spațiul valorilor democratice europene