Maia Sandu vine în România / Majestatea Sa Margareta o va primi pe președinta Republicii Moldova la Castelul Regal de la Săvârșin

Publicat: 12 01. 2024, 11:44
Actualizat: 12 01. 2024, 11:45
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova și Majestatea Sa Margareta, custodele Coroanei Regale a României - 13 noiembrie 2023

Maia Sandu vine în România sâmbătă, 13 ianuarie. Gazda președintei Republici Moldova va fi Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei, unde o va primi pe Maia Sandu la Castelul Regal de la Săvârșin, transmite Familia Regală a României.

Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu o vor întâmpina pe președinta Maia Sandu în Satul Regal,
la ora 14. Apoi, înaltul oaspete va fi invitat la dejun în Castelul Regal Săvârșin.

După prânz, președintele Republicii Moldova va vizita, împreună cu Familia Regală, Parcul Regal și Muzeul Regal. Vizita la Săvârșin se va încheia în jurul orei 16.

Pe 15 decembrie 2023, Custodele Coronei și președinta Republicii Moldova au avut un schimb de corespondență, unde Familia Regala a salutat deschiderea negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. (detalii AICI)

Este o binecuvântare să știm că s-a deschis calea negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, și-a început mesajul Majestatea Sa Margareta. “Se întoarce astfel roata istoriei, aducând înapoi pe calea europeană aceste străvechi pământuri”, a scris atunci, Custodele Coroanei.

Nu este prima întâlnire dintre cele două doamne. Ultima dată, Custodele Coronei și președinta Republicii Moldova s-au întâlnit la Palatul Prezidențial din Chișinău pe data de 13 noiembrie 2023. Atunci, la întâlnire a participat și ambasadorul român la Chișinău.

CITIȚI ȘI:

POLITICO | UE urmează să anunțe discuțiile de aderare a Ucrainei până în luna decembrie

Executivul Uniunii Europene va propune miercuri începerea discuțiilor de aderare cu oficialii Ucrainei și Republicii Moldova

VIDEO | Majestatea Sa Margareta, mesaj de Crăciun: „Siguranța și stabilitatea României depind de echilibrul regiunii noastre și al Europei întregi”