„Mândru că sunt român” și „USL trăiește”, declarate ilegale. PSD: „E cenzura oamenilor lui Băsescu”

Publicat: 20 05. 2014, 22:02
Actualizat: 13 05. 2019, 14:23

Birourile electorale județene din Sălaj și Alba au interzis folosirea în campania electorală pentru europarlamentare a mesajelor Alianței PSD – PC – UNPR „mândru că sunt român” și România puternică în Europa”, fapt ce a iritat conducerea PSD care se consideră victima „cenzurii oamenilor lui Băsescu. Un alt mesaj de campanie al PSD –  „USL trăiește”, a fost interzis în peste 30 de județe din țară și în mai multe sectoare din București, fiind considerat ilegal după decizii ale Biroului Electoral Central.

„Abuz fără margini” și „periculos pentru democrația din România” au fost doar câteva din sintagmele cu care social-democrații au contraatacat deciziile Birourilor Electorale Județene.

„Decizia BEJ prin care este interzisă folosirea sloganului „mândri că suntem români” este de-a dreptul scandaloasă și reprezintă chintesența regimului Băsescu”, susține europarlamentarul Corina Crețu, în timp ce purtătorul de cuvânt al PSD afirmă că „pe final de campanie, suntem martori la un abuz fără margini și la un precedent extrem de periculos pentru democrația din România!”.

Cu toate că mesajul „USL trăiește” a fost interzis de Biroul Electoral Central, el nu a fost înlăturat de pe afișele și bannerele PSD. Campania pentru europarlamentare se va încheia vineri.