Mănescu, despre cooperarea cu Iohannis: Trebuie să fie o colaborare instituțională corectă

Publicat: 25 07. 2019, 20:50

„Trebuie să fie o colaborare instituțională corectă și cred că nu avem de ce să creăm nici tensiuni, nici conflicte, doar pentru că provenim din partide diferite. La un moment dat am fost în același partid cu domnull președinte. Practic filonul liberal rămâne”, a declarat Ramona Mănescu, joi seară, la Antena 3.

Ministrul de Externe a mai subliniat faptul că toți decidenții politici trebuie să înțeleagă că politica externă este a României.

„Politica externă e a României, nu e a Guvernului, a unui partid sau a președintelui și cred că trebuie să servească României. Eu cred că toți înțelegem lucrul acesta. Si din președinția Consiliul UE noi am învățat că lucrul împreună și mesajul comun ne aduce beneficii”, a completat Mănescu.

Ramona Mănescu, noul ministru de Externe, Nicolae Moga numit la portofoliul Interne și Mihai Fifor vicepremier pentru parteneriate strategice au depus jurământul de învestitură, miercuri, la Palatul Cotroceni. Decretele pentru numirea celor doi au fost semnate de șeful statului în aceeași zi.

Foto: Hepta