Mang, după ședința conducerii PSD: Sunt și rămân ministrul Educației. PDL depune moțiune simplă împotriva „ministrului xerox”

Publicat: 14 05. 2012, 16:35
Actualizat: 15 05. 2012, 12:09

Ministrul Educației, Ioan Mang, a declarat, luni, că este și rămâne în fruntea ministerului, explicând că în cazul lui urmează să decidă Comisia Națională de Etică.

Întrebat fiind despre propria demisie, el a declarat că aceasta este până la urmă o decizie politică, dar că el nu are nicio vină.

„Urmează să se decidă Comisia Națională de Etică. Am înțeles că s-a sesizat, și vedem”, a explicat Ioan Mang. Întrebat când se va întruni comisia, ministrul a răspuns că până în 15 iunie. „Eu am primit un termen astăzi de la ei. Până în 15 iunie”, a spus Mang. Declarațiile au fost făcute după ședința BPN al PSD, la care Ioan Mang a fost prezent.

Boc: Mang e „ministrul xerox”

PDL va depune, săptămâna viitoare, o moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Ioan Mang, pe care îl acuză de plagiat, solicitând demisia acestuia.

„PDL va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Mang pentru că nu a intervenit nici demisia, nici revocarea sa”, a afirmat președintele democrat-liberalilor Emil Boc care l-a numit pe Mang „ministrul-xerox”.

Liderul PDL a precizat că moțiunea simplă va fi depusă la Camera Deputaților, în prima săptămână cu ședințe de plen, respectiv săptămâna viitoare.

Ponta: E dreptul democratic al opoziției să depună moțiune

Premierul Ponta a declarat, luni, despre anunțul PDL de a depune o moțiune simplă împotriva ministrului Educației, că este dreptul democratic al opoziției de a depune moțiuni, spunând că, dacă este o problemă cu Ioan Mang, e responsabilitatea sa de a lua o decizie și o va lua în cel mai scurt timp.

„Este dreptul democratic pe care l-am cerut și noi în opoziție. Nu o să-l neg opoziției PDL-UDMR și salut coagularera acestei opoziții”, a afirmat Victor Ponta.

El a mai spus că dacă este o problemă cu ministrul Ioan Mang este responsabilitatea sa de a lua decizia de a susține sau propune alt ministru și că o va lua în timpul cel mai scurt

„Dacă ai o problemă cu situația de la Educație, după ce ai condus trei ani ministerul, e demagogie. Dacă e o problemă cu ministrul Ioan Mang, e responsabilitatea mea de a lua decizia de a susține sau propune alt ministru și o să o iau în timpul cel mai scurt”, a spus Ponta.

Fenechiu: Să vedem dacă PDL are pe cineva care să scrie moțiunea”

La rândul său, vicepreședintele PNL Relu Fenechiu a comentat ironic demersul PDL.

„Fantastic, extraordinar! Este un drept constituțional al lor, așteptăm să vedem dacă au pe cineva care să scrie această moțiune, este perfect”., a spus el.