VIDEO | Marcel Ciolacu: Avem de-a face cu un stat eșuat și un guvern care intervine pompieristic

Publicat: 06 10. 2021, 21:54
Actualizat: 06 10. 2021, 23:08

This browser does not support the video element.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, la B1 TV, că se bucură că moțiunea de cenzură depusă de social-democrați împotriva Guvernului a trecut, întrucât el consideră consideră că partidele care au făcut parte din coaliție au eșuat, acționând într-un „mod pompieristic”. 

„ Eu i-am invitat pe ei (USR PLUS, n.r) să vină să semneze moțiunea PSD și nu au venit. Măcar am avut bunul simț să trimit și textul moțiunii PSD-ului. Au încercat pe lângă constituție să atace un singur om. Constituția spune foarte clar, când depui o moțiune de cenzură depui împotriva Guvernului în interaglitatea sa”, a declarat Marcel Ciolacu.

El spune că președintele Klaus Iohannis este direct responsabil pentru actuala criză politică, întrucât a ales să îi ignore pe social-democrați când a făcut numirea lui Florin Cîțu.

„Mă bucur pentru români că a trecut moțiunea. Avem de-a face cu un stat eșuat, îi dau dreptate lui Klaus Iohannis. Această coaliție este o invenție a lui Klaus Iohannis. Am ajuns la o criză de sănătate, care a accentuat criza economică”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD a subliniat că actuala coaliție de guvernare nu are cum să mai funcționeze, după ce și-au aruncat vorbe grele în spațiul public în ultima perioadă și consideră că singura soluție pentru depășirea crizei economice este reîntoarcerea la popor prin declanșarea alegerilor anticipate.

„Avem de-a face cu un guvern care intervine pompieristic. Această coaliție nu mai putea să funcționeze. A fast o înțelegere pe bani, pe ministere. Avem un program de guvernare. Din punctul nostru de vedere, trebuie să ne întoarcem la popor. Este o palmă dată președintelui Iohannis. A înțeles acum că trebuie să îmbrace haina constituțională”, a precizat președintele PSD.