Marcel Ciolacu, declarație-șoc despre Ion Iliescu: Nu este preşedinte de onoare al PSD

Publicat: 19 02. 2020, 21:43

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus, miercuri seara, la finalul Comitetului Executiv, că, din câte ştie, Ion Iliescu nu este preşedinte de onoare al partidului, deşi fostul preşedinte al ţării apare cu această funcţie pe site-ul PSD.

Întrebat de un jurnalist dacă Ion Iliescu este preşedinte de onoare al PSD, Marcel Ciolacu a spus: „Din câte ştiu, nu”, scrie Mediafax.

Când ziaristul a insistat şi i-a spus că Iliescu apare astfel menţionat pe site-ul PSD, Ciolacu a răspuns că nu aceasta este prioritatea lui. „Da, o să…, nu ştiu…, nu e o prioritate a mea domnul Iliescu, dacă este preşedinte de onoare”, a spus preşedintele interimar al PSD.

Întrebat, de asemenea, dacă Ion Iliescu îşi va păstra această calitate după congresul partidului, Marcel Ciolacu a spus că nu înţelege „fondul problemei”.

„Nu ştiu dacă această calitate trebuie să i-o confere fiecare congres, nu înţeleg fondul problemei dumneavoastră, ce anume doriţi…”, a mai spus Ciolacu.

Acesta a admis că Ion Iliescu „a reprezentat un simbol şi pentru PSD, şi pentru România, şi pentru democraţia din România” şi a precizat că a fost folosit expresia „a reprezentat” pentru că fostul preşedinte s-a retras din viaţa politică.

Potrivit site-ului PSD, secţiunea oameni, Ion Iliescu apare trecut ca preşedinte de onoare al partidului, pe aceeaşi pagină pe care este menţionat şi Marcel Ciolacu, care deţine funcţia de preşedinte interimar al PSD.