Marcel Ciolacu, despre criza din energie: „Doresc o reglementare, dacă nu totală, parţială”

Publicat: 02 11. 2022, 11:59
Actualizat: 02 11. 2022, 12:21
Sursa FOTO: facebook.com/CiolacuMarcel

Criza din energie trebuie combătută printr-o serie de măsuri aplicate punctual, consideră Marcel Ciolacu. Miercuri, prezent la fabrica Iveco din județul Dâmbovița, acolo unde a mers și premierul Nicolae Ciucă, liderul PSD a declarat că în continuare își doreşte o reglementare a pieței, dacă nu totală, măcar parţială.

Important este „să fie sustenabil atât pentru populaţie, cât şi pentru economie”, a transmis Ciolacu.

Ciolacu: „Nu neapărat preţul mare la energie deranjează cât fluctuaţiile”

„În ceea ce priveşte energia, până la decizia finală o să fiu la fel de reţinut ca şi domnul prim-ministru. În schimb, vreau să fiu foarte clar, doresc în continuare o reglementare, dacă nu totală, parţială, astfel încât să fie sustenabil atât pentru populaţie, cât şi pentru economie. Cred că nu neapărat preţul mare la energie deranjează cât fluctuaţiile, astfel încât nicio companie mare nu îşi poate face un plan de afaceri pe o perioadă medie, nemaivorbind de o perioadă lungă”, a spus preşedintele PSD.

Pe de altă parte, Ciolacu a precizat că „este evident că pe o perioadă determinată noi acum trebuie să luăm o decizie corectă şi să venim cu un preţ sustenabil şi previzibil”.

„După ce luăm această hotărâre vom putea construi exact bugetul de stat pe anul viitor” – Marcel Ciolacu