Marcel Ciolacu, despre majorarea pensiilor: „Se măresc categoric! Îmi doresc o creștere corectă și echitabilă, care să nu fie înghițită imediat de inflație”

Publicat: 01 11. 2022, 19:45
Actualizat: 01 11. 2022, 19:46

Marcel Ciolacu, președintele PSD, dă asigurări că pensiile se vor mări. „Îmi doresc o creștere corectă și echitabilă, care să nu fie înghițită imediat de inflație”, spune el.

„De la 1 ianuarie, pensiile se măresc categoric! Dar îmi doresc o creștere corectă și echitabilă, care să nu fie înghițită imediat de inflație”, a declarat Ciolacu într-o conferință de presă susținută după verificarea derulării proiectelor din Portul Constanța

Marcel Ciolacu spune că e necesar să rezolvăm problema energiei, care provoacă cea mai mare inflație.

„Și îmi doresc ca statul să îi ajute mai mult pe cei cu pensii mici, care se descurcă tot mai greu în aceste vremuri complicate. De ce spun asta?! Pentru că o persoană cu 10.000 de lei pensie, ar primi un plus de 1.500 de lei la o creștere de 15%. Este corect față de cel care are o pensie de până în 2.000 de lei căruia i se aplică același procent?! Eu cred că nu!”, a mai declarat Ciolacu.

Șeful PSD a mai adăugat că punctul de pensie trebuie să crească, însă statul să nu risipească banii.

„Statul să îi sprijine țintit pe cei cu venituri mai mici. De aceea nu e vorba de procentul în sine, ci de cum folosești banii pe care îi ai pentru a-i sprijini cu adevărat pe cei care au nevoie de ajutor”, a încheiat Marcel Ciolacu.