Marcel Ciolacu, despre votul deputaților PSD la moțiunea împotriva lui Virgil Popescu: ”Nu au dat un vot pentru un ministru, ci un vot pentru Coaliție”

Publicat: 08 09. 2022, 13:17
Actualizat: 08 09. 2022, 13:33
Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, prezent, joi, la aniversarea a 30 de ani de la înființarea Curții de Conturi, a răspuns jurnaliștilor că votul parlamentarilor social-democrați la moțiunea USR împotriva lui Virgil Popescu a fost unul ”pentru Coaliție”.

Deși în presă au circulat adesea zvonuri legate de ruperea Coaliției PNL – PSD, Marcel Ciolacu susține că social-democrații au dat miercuri un vot în Parlament ”pentru Coaliție”. Președintele PSD a explicat că ”nu poți să dai altfel de vot decât s-a decis și să ai pretenții că menții o coaliție”.

”Nu există, în acest moment, în România, altă coaliție care poate să conducă”, a răspuns Marcel Ciolacu jurnaliștilor.

Președintele Camerei Deputaților s-a abținut de la vot, dar a ținut să le mulțumească deputaților PSD pentru votul oferit la moțiune, în favoarea lui Virgil Popescu.

”În ceea ce privește votul meu, a fost unul de principiu, în care niciun ministru, din partea mea, nu are un cec în alb”, a motivat președintele PSD faptul că a fost singurul reprezentant al partidului, care nu a votat la moțiune.

Președintele Camerei Deputaților a vorbit în cadrul conferinței aniversare a 30 de ani de la înființarea Curții de Conturi despre această instituție ca fiind ”un exemplu de bună practică asupra tot ceea ce înseamnă sistemul instituțional din România”.