Marcel Ciolacu, discuții cu reprezentanți ai instituțiilor financiare internaționale / „IFC și România au dezvoltat un parteneriat solid”

Publicat: 04 04. 2024, 18:31
Actualizat: 04 04. 2024, 18:33

Premierul Marcel Ciolacu a avut, joi, o întrevedere cu directorul general al International Finance Corporation (IFC), Makhtar Diop. Dialogul s-a concentrat pe contribuția activă a României la dezvoltarea lanțurilor valorice regionale și globale, cu expertiza și sprijinul instrumentelor financiare inovatoare promovate de IFC pentru o dezvoltare sustenabilă, informează Guvernul.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre promovarea investițiilor private în infrastructură, în special prin parteneriate public-private, formularea unui plan de acțiune pentru dezvoltarea unor proiecte eoliene offshore la Marea Neagră, precum și susținerea Strategiei de economie circulară a României, conform sursei citate.

A fost o discuție constructivă despre prioritățile viitoare și importanța unei tranziții ecologice de succes. Doresc să continuăm dialogul și să construim cooperarea noastră pentru a ne asigura că România își dezvoltă capacitățile de energie regenerabilă și stocarea acestora a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

La rândul său, directorul general al IFC, Makhtar Diop, a subliniat că există oportunități noi de dezvoltare, îndeosebi prin parteneriate public-private, mai ales în domeniul infrastructurii.

De asemenea, a asigurat sprijinul IFC de a se implica în sprijinul companiilor românești, esențiale pentru creșterea economică a României și pentru integrarea lor în lanțurile valorice regionale și globale.

În ultimii 30 de ani, IFC și România au dezvoltat un parteneriat solid. Acest lucru ne-a permis să inițiem mai multe proiecte atât în privatizări, parteneriate public-private care au generat servicii mai bune, dar și primele instrumente financiare inovatoare, a declarat reprezentantul IFC.


CITEȘTE ȘI: