Marcel Ciolacu, la Moldova Romania CAPITAL BRIDGES: A trecut vremea podurilor de flori, e timpul podurilor de fier și beton spre R. Moldova

Publicat: 27 03. 2024, 11:35
Actualizat: 27 03. 2024, 11:46

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că România poate susţine dezvoltarea economică a Republicii Moldova. A trecut vremea podurilor de flori, e timpul podurilor de fier şi beton, a precizat Marcel Ciolacu, miercuri, în cadrul forumului Moldova Romania Capital Bridges.

Seful Executivului a vorbit despre importanţa pieţei de capital de la Bucureşti pentru companiile din Republica Moldova.

Piața de capital de la București este în acest moment o instituție matură și aflată în plină expansiune. S-a dovedit deja platforma ideală de lansare a unor companii românești de succes și vrem să jucăm același rol și pentru firmele moldovenești de prim rang. Până când bursa de la Chișinău va crește și va avea lichiditate, vă oferim această șansă majoră. Este, dacă vreți, o scurtătură economică spre accesul la capital pe care o punem la dispoziția unor parteneri adevărați, a menționat Ciolacu.

Potrivit premierului, „MAIB, cea mai mare bancă din Moldova, a anunțat că este pregătită pentru listarea la bursa de la București și așteaptă o schimbare a legislației care să îi permită această mutare strategică”.

Oferim tot suportul legislativ necesar guvernului Republicii Moldova pentru a accelera acest proces. Pentru că timpul a devenit essential, e suficient să vedem ce impact a avut anul trecut listarea la bursă a pachetului de acțiuni Hidroelectrica, ca să ne dăm seama de potențialul uriaș al Bursei de Valori din București din acest moment. Și să vedem cât de mult contează un timing bun! De asemenea, este relevant să ne inspirăm din reușita unei companii de renume din Moldova, Purcari, care s-a listat tot aici, la BVB, nu doar că face vinuri foarte bune, ci este un exemplu al unei afaceri care a știut să se dezvolte organic. Iar prin listarea la bursa de la București a reușit inclusiv să comunice mai mult și mai bine pentru consumatorul român, a arătat premierul Ciolacu.

Conform premierului, „România ajută Republica Moldova să facă pași mari și siguri pentru a se apropia de Uniunea Europeană”.

O ajutăm cu specialiști români de top care azi lucrează în poziții-cheie la Chișinău, o ajutăm cu investiții masive de sute de milioane de euro anual. O ajutăm cu un volum al comerțului bilateral care s-a triplat în ultimul deceniu. Din punctul meu de vedere, a trecut vremea când sprijinul însemna doar cuvinte frumoase și poduri de flori. Este timpul podurilor din fier și beton, dublate de poduri comerciale și de capital, al investițiilor bugetate, al proiectelor cu impact economic bine definit, a explicat Ciolacu.

CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu, MESAJ dedicat împlinirii a 106 ani de la UNIREA Basarabiei cu România: Vă așteptăm în spațiul valorilor democratice europene

Marcel Ciolacu: Republica Moldova are nevoie de un Partid Social Democrat de stânga