Marcel Ciolacu: „Nu a cerut nimeni demisia comisarului european pe Agricultură”. Explicațiile premierului

Publicat: 23 01. 2024, 15:02

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat, marți, la întrebarea jurnaliștilor, cu referire la afirmațiile ministrului Florin Barbu, că niciun oficial român nu a cerut demisia comisarului european pe Agricultură.

Marcel Ciolacu a negat interpretarea vehiculată privind demisia cerută comisarului european pentru Agricultură.

„Nu a cerut nimeni. Am vorbit și cu doamna Luminița Odobescu, am transmis foarte clar. Domnul ministru a spus foarte clar: dacă nu suntem în stare niciun, ne dăm cu toții demisia, în frunte cu comisarul european. Acuma, pentru câteva luni, nu e un capăt de țară să cerem demisia cuiva” a spus Marcel Ciolacu, după consultările de la Ministerul Afacerilor Interne.

Premierul a profitat de ocazie să îl critice pe fostul premier Dacian Cioloș, care a ocupat această poziție.

„Știu că am avut și noi un comisar pe agricultură (Dacian Cioloș – n.r.), întrebați-l pe el, eu nu-mi aduc aminte de nimic notabil ce s-a întâmplat în acea perioadă”, a conchis Marcel Ciolacu

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat luni că fermierii din Mureș i-au dat mandat ministrului să solicite demisia Comisarului european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski dacă nu se rezolvă problema derogărilor pentru GAEC 7 și 8.

„Una dintre principalele solicitări ale fermierilor este prelungirea derogărilor de la GAEC 7 (rotația culturilor) și GAEC 8 (4% pârloagă), solicitare pe care am prezentat-o la Bruxelles încă din iulie 2023 și pe care astăzi o susțin 15 state membre prin vot”, potrivit ministrului.