Marcel Ciolacu va merge cu noua lege a pensiilor speciale la C.E. “Se va ajunge la o decizie politică, nu sunt un angajat al UE”

Publicat: 07 08. 2023, 23:02
Actualizat: 07 08. 2023, 23:27

This browser does not support the video element.

Marcel Ciolacu a stat față în față cu scriitorul și publicistul, Ion Cristoiu, în primul interviu pe care l-a acordat după învestirea în funcția de prim-ministru. Premierul a vorbit la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News, și despre stadiul PNRR, printre altele.

Una dintre reformele jalon în PNRR este legea pensiilor speciale, care se întoarce în Parlament, unde va fi dezbătută în sesiune extraordinară.

Ciolacu a declarat că forma votată inițial de forul legislativ fusese convenită cu Comisia Europeană.

Noul proiect, care va fi pus în acord cu decizia CCR va ajunge la Comisie, unde “se va ajunge la o decizie politică”, după cum a afirmat Ciolacu.

Vom avea o negociere la Comisia Europeană. În momentul în care eu am intrat cu legea în Parlament și ne-am asumat-o pe coaliție, legile erau cele negociate cu Comisia. Dacă se aduc modificări, vom reîncepe negocierile cu Comisia. Eu nu discut decizia CCR. Vom intra în Parlament, vom face modificările și vom trece legea în sesiune specială, dar înainte de asta vom renegocia obiecțiile făcute de CCR. Eu nu sunt angajatul UE. Sunt angajați care văd anumite aspecte, eu nu comentez deciziie UE, îi rog să nu comenteze nici ei deciziile CCR”.

Premierul a mai declarat că va merge personal la Bruxelles, pentru a avea discuții pe această temă.