Marcel Ciolacu vrea o reformă administrativă în paralel cu reducerea excepțiilor. Guvernul va trece OUG cu măsurile fiscale în august

Publicat: 07 08. 2023, 23:39
Actualizat: 08 08. 2023, 00:30

This browser does not support the video element.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a vorbit, în premieră, într-un interviu televizat, după ce a ajuns la Palatul Victoria despre felul în care a fost conceput noile ordonanțe de urgentă pe care le pregătește, pentru a reducerea cheltuielilor și atragerea de bani la buget. 

Premierul a afirmat, la Gândurile lui Cristoiu, că este nevoie, în acest moment, de o reformă administrativă, în paralel cu o reformă de reducere a unor excepții din codul fiscal.

Toate excepțiile însumează în jur de 75 miliarde lei. Eu vreau să fie în oglindă. 99% din reforma administrativă și fiscală se vor da concomitent. Cât scădem din cheltuieli, atât venim și cu venituri.

Conform premierului, ordonanța privind măsurile fiscal-bugetare va fi adoptată de guvern până la finalul lunii august.

Vom crea cadrul legal pentru o reformă administrativă în România. Se vor aplica atât de anul acesta, cât și de anul viitor.

Despre măsurile discutate în spațiul public, premierul a spus că sunt proiecții pe care se lucrează.

România nu poate fi un off-shore. Nu poți face măsuri fiscale europene. Nu înseamnă că eu voi fi de acord să venim cu noi taxe. Nu a estimat nimeni greșit, a fost o proiecție”, a declarat Marcel Ciolacu.