Marea miză a zilei. Cine va intra cu Iohannis în turul doi? Ce a scos la iveală numărătoarea paralelă a PSD / Unii candidați stau foarte prost

Publicat: 10 11. 2019, 19:18

Veștile nu sunt tocmai bune pentru mai mulți candidați, potrivit estimărilor din numărătoarea paralelă a PSD, la ieșirea de la urne, scrie antena3.ro.

Conform datelor obținute de PSD, președintele Iohannis e lider detașat, cu aproape 39%, urmat de Viorica Dăncilă, cu cu 27% și de Dan Barna, cu 12 procente. Independentul Mircea Diaconu este pe 4, cu 12.6%, urmat de Theodor Paleologu, cu 5.7%, Kelemen Hunor cu 3.6 procente, de Ramona Ioana Bruynseels, cu 1.7% și de… Alexandru Cumpănașu, cu 1%.

Atât pentru PSD, cât și pentru USR-PLUS, clasarea pe locul secund a candidatului propriu oferă „biletul” pentru turul doi și viitorul partidului, scrie digi24.ro.

Cei din PSD s-au plâns de o oarecare demobilizare, cum că unele voturi ar fi fost canalizate spre Mircea Diaconu, în loc să ajungă la social-democrați, undeva în Dâmbovița.

Alții au declarat că lumea de la țară nu vrea să voteze cu Dăncilă deoarece ar fi dorit ca altcineva să candideze din partea PSD la prezidențiale. O altă problemă este că primarii „racolați” de la PNL pleacă acum cum unde altundeva decât „la putere”, după eșecul PSD-ului.

Dacă Dăncilă s-ar situa pe locul doi la votul național nu ar ajuta-o cu mare lucru, deoarece cu siguranță Barna are sprijinul Diasporei (unde au votat sute de mii de oameni).

Iohannis va ajunge la sediul PNL pe seară, pentru a „savura”, probabil, rezultatele exit-poll-urilor, mai scrie digi24.