Marian Munteanu, verificat de CNSAS

Publicat: 20 04. 2016, 12:10

„În această dimineață a fost înregistrată la noi solicitarea semnată de cei doi copreședinți pentru verificarea lui Marian Munteanu. Verificarea este una complexă și va fi făcută încrucișat, ținându-se cont de informații din mai multe dosare, nu doar din cel al lui Marian Munteanu”, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Colegiul CNSAS.

Cererea vine în contextul în care Marian Munteanu nu a semnat declarația de integritate, la fel ca liberalii care candidează la sectoare, iar în PNL se poartă discuții privind retragerea lui.

El a admis în fața celor din PNL că are un dosar la CNSAS, dar a susținut că nu știe ce conține, asupra lui planând suspiciuni că ar fi semnat un angajament cu Securitatea.

Dinu Zamfirescu, membru CNSAS, a declarat că decizia în cazul Munteanu va fi una „de urgență”.

„Probabil că există un dosar care în 2005 nu figura în arhivele CNSAS. Dosarul a venit în 2006. S-a primit astăzi înregistrarea este de azi din partea SAR, în care solicită cam ce solicită PNL. Desigur va fi luată în discuție în ședința de mâine. Se vor face diligențelor să se ia o decizie de urgență. Vor fi depuse toate eforturile să se dea cât mai repede un răspuns”, a declarat  Zamfirescu, la Realitatea TV.