Mariana Câmpeanu: „Județul Timișoara” nu este afectat foarte mult de șomaj în rândul tinerilor

Publicat: 24 10. 2013, 16:52
Actualizat: 16 02. 2016, 10:30

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a spus, joi, într-o conferință de presă, spunând că a venit în „județul Timișoara” pentru a prezenta un program adresat tinerilor, fiind corectată de ministrul delegat pentru IMM-uri și Mediu de Afaceri, Maria Grapini, și de primarul municipiului, Nicolae Robu.

Ministrul Mariana Câmpeanu a declarat, joi, într-o conferință de presă, la sediul PNL Timiș din Timișoara, că a venit în „județul Timișoara”, care nu este afectat de șomaj, pentru a prezenta, printre altele, un program destinat absolvenților.

„Eu vreau să vă spun că am combinat două evenimente importante. O dată că am avut această întâlnire cu oamenii de afaceri, am discutat mult pe această temă, am avut și multe întrebări din partea lor. De asemenea, am vrut să prezint aici o temă importantă, deși județul Timișoara nu este afectat foarte mult de șomaj în rândul tinerilor și de șomaj în general, am vrut să le prezint această preocupare care se numește garanția pentru tineri pentru că dorim această garanție pentru tinerii care absolvă o formă de învățământ, să intre într-o altă formă, cea de angajare”, a spus Mariana Câmpeanu.

Ministrul a fost imediat corectat de către primarul municipiului Timișoara, Nicolae Robu, și de delegat pentru IMM-uri și Mediu de Afaceri, Maria Grapini, care i-a transmis lui Câmpeanu că este vorba de județul Timiș, nu de județul Timișoara.

O gafă identică a făcut în anul 2011 și Elena Udrea, pe atunci ministrul Dezvoltării și Turismului, care a spus, la fel ca și Mariana Câmpeanu, că se află în „județul Timișoara”.