Martin Schulz, discurs în Parlamentul de la București: „Lupta împotriva corupției nu a fost finalizată”

Publicat: 31 10. 2012, 12:56
Actualizat: 06 07. 2016, 00:31

Președintele Parlamentului European(PE), Martin Schulz,le-a transmis astăzi parlamentarilor români susținerea Uniunii Europene pentru România, precizând însă că țara noastră trebuie să continue lupta împotriva corupției.

„Mă cunoașteți ca prieten al românilor, sunt și un om foarte sincer. De aceea vă spun că lupta împotriva corupției nu a fost finalizată, dar nu sunteți singuri, Uniunea Europeană vă susține. Suntem o comunitate de valori care se aplică tuturor membrilor, nu doar României, iar statul de drept trebuie respectat. Au fost critici referitoare la criza politică din România. Nu mi-e foarte ușor să vă spun asta, pentru mine nici abuzul de încredere, nici ordonanțele nu sunt compatibile cu spiritul democrației”, a susținut Schulz, în discursul rostit în fața Parlamentului de la București.

Totodată, președintele PE a lăudat progresele făcute de România în privința siguranței frontierelor, menționând că intrarea în spatiul Schengen este un lucru de dorit.

„România a transpus toate instrumentele Schengen. Vă felicit pentru progresele pe care le-ați făcut în legătură cu controalele la frontier. Parlamentul  European se va angaja pentru o mai bună integrare a țării dumneavoastră în UE”, a adăugat Schulz.

„Trebuie să ne unim eforturile pentru a ne elibera de consecințele diverselor regimuri dictatoriale trecute, trebuie să o rupem cu trecutul și trebuie să ne coalizăm forțele pentru a face față provocărilor secolului 21. E clar, niciun stat nu poate fi singur în acest proiect, nici Germania, nici Franța, nici România. Trebuie să fiți partenerii noștril la nivel european, este nevoie de suportul dumneavoastră”, a mai spus Schulz.