Mergi de la munte la mare cu trenul / Guvernul decide MODERNIZAREA secţiunii de cale ferată Predeal – Bucureşti – Constanţa

Publicat: 04 04. 2024, 18:44
Actualizat: 04 04. 2024, 18:44

Guvernul a adoptat, în ședința de joi, indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Implementarea măsurilor necesare funcționării sistemului ERTMS pe secțiunea de cale ferată Predeal-Bucureşti- Constanţa şi extinderea sistemului GSM-R pe rețeaua primară de transport feroviar”.

Valoarea totală este de 2,16 miliarde lei (inclusiv TVA). Iar lucrările ar trebui să fie gata în 36 de luni.

Obiectivul principal al acestui proiect de investiții vizează implementarea sistemului ERTMS (Sistemului european de management al traficului feroviar) nivel 2 pe secțiunea de cale ferată Predeal – București – Constanța și extinderea sistemului GSM-R pe rețeaua primară de transport feroviar.

Lungimea de cale ferată echipată ERTMS nivel 2 (linie dublă) va fi de 369 km. Realizarea și derularea acestui proiect revine Companiei Naționale de Căi Ferate “C.F.R.” – S.A., care este beneficiarul investiției.

Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat prin Ministerul Transporturilor și infrastructurii, din veniturile proprii ale Companiei Naționale de Căi Ferate “C.F.R.” – S.A., precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

CITEȘTE ȘI: