Mesajul lui Antonescu: Cu Băsescu nu se negociază, Băsescu se suspendă. Acest enunț este împărtășit de majoritatea fruntașilor PNL

Publicat: 24 01. 2013, 21:35
Actualizat: 31 07. 2014, 11:06

Liderul PNL, Crin Antonescu, i-a transmis președintelui Băsescu că mandatele care se termină pe 22 decembrie „sunt de rău augur”.

„Nu poți suspenda un președinte fără motivul constituțional cuvenit. Nu vrem crize politice. Ca valoare axiomatică cu Băsescu nu se negociază, Băsescu se suspendă. Împărtășesc acest enunț și este împărtășit de majoritatea fruntașilor PNL”, a subliniat Antonescu.

Președintele PNL a spus că „nu arde de nerăbdare să ajungă la Palatul Cotroceni”, dar prezența lui Traian Băsescu în fruntea statului este ilegitimă și dăunează credibilității clasei politice.

„Eu cred (…) că dacă putem să facem alegerile împreună cu cele europarlamentare le vom face fie că vrea sau c[ nu vrea domnul Băsescu. Nu am niciun fel de ezitare, teamă, suspiciune în legătură cu candidatura mea la președinție”, a declarat Antonescu.

Liberalul a precizat că dorește ca președintele să fie ales în continuare prin vot direct de cetățeni și că nu este de dorit să se ajungă la o distanță mare între alegerea noului președinte și „intrarea sa în mandat”.