Mesajul lui Klaus Iohannis, la Timișoara, la 25 de ani de la Revoluție

Publicat: 16 12. 2014, 18:44
Actualizat: 18 12. 2014, 11:10

„Pentru mine este mai mult decât o promisiune îndeplinită faptul că am venit la Timișoara la 25 de ani de cand a început Revoluția din Decembrie ”89. Timișoara este nu doar unul dintre orașele mele preferate, ci și unul dintre cele mai des vizitate. Vă promit că și în viitor va rămâne așa”, a declarat Klaus Iohannis în fața studenților și profesorilor de la Universitatea de Vest, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aula Magna a universității a fost neîncăpătoare, peste 600 de studenți, cadre didactice și cercetători dorind să asculte mesajul lui Iohannis.

Înainte de susținerea discursului, președintele ales a participat la o scurtă ședință a Consiliului de Administrație al Universității de Vest.

Klaus Iohannis a ajuns la ora 16.30 la Primăria Timișoara, fiind primit de edilul Nicolae Robu.

Ulterior, Iohannis a mers la Cimitirul Eroilor, unde a depus o coroană la Monumentul Eroilor Revoluției, fiind așteptat de aproximativ 25 de persoane, revoluționari și urmași ai celor decedați în Revoluție, care l-au aplaudat.

De la ora 18.00, președintele ales participă, la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, la aprinderea de candele pe treptele lăcașului de cult, unde mai mulți tineri au fost împușcați în timpul Revoluției.

Tot la Catedrala Mitropolitană, de la aceeași oră, Corul Operei Române va susține un microrecital in memoriam, iar la ora 19.00 Klaus Iohannis va transmite de pe scena Operei un mesaj către români, apoi va asista la Concertul de Gală de colinde susținut de Corul Național Madrigal.