Mesajul lui Ponta pentru medicii, profesorii și studenții greviști: „Avem o creștere în buget la Sănătate și 300 de milioane de euro fonduri europene pentru infrastructură în școli”

Publicat: 14 11. 2013, 15:11
Actualizat: 18 03. 2015, 22:23

Cu medicii și asistenții medicali în stradă, amenințând cu greva pe perioadă nedeterninată, premierul Victor Ponta a încercat să-i tempereze pe protestatari, susținând, la începutul ședinței de Guvern, că bugetul Sănătații în 2014 va fi suplimentat cu 2,3 miliarde de euro, iar la Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate „se acoperă necesitățile”.

„Vreau să fac două precizări pentru că dezinformarea și propaganda a funcționat. La Sănătate, Ministerul a avut 5,2 miliarde anul acesta. Are 7,8 miliarde. CNAS – 22,5 anul trecut, 22,6 anul acesta, acoperă necesitățile. Avem o creștrere la Sănătate”, a spus Ponta, cerânduâle miniștrilor Eugen Nicolăescu și Doina Pană să negociezepersonal cu reprezentanții sindicatelor.

Studenților, ieșiți la rândul lor în stradă, Ponta le-a transmis că a găsit „de ieri până azi” sumele necesare pentru acordarea subvențiilor de cazare. „Minsitrul Bugetului a pus banii pentru creștrerea subvențiilor pentru cămine, de ieri până azi”, a spus el, uitându-se spre Liviu Voinea, ministrul Bugetului rămânănd însă, pentru moment, rezervat.

Profesorilor în schimb, Ponta nu le-a acordat nicio garanție pentru alocări suplimentare din bugetul de stat, arătând doar că infrastructura în școli va fi finanțată cu 300 de milioane de euro din fonduri europene. „La Educație nu doar că avem o alocare suplimentară, dar suntem foarte avansați cu realocarea fondurilor europene din altă parte. Aproape 300 de milioane de euro în 2014 vor fi pentru finalizarea lucrărilor de infrastructură la școli”, a adăugat Ponta.