Mesajul lui Traian Băsescu, după rezultatul alegerilor din Ucraina

Publicat: 27 10. 2014, 14:30
Actualizat: 06 02. 2019, 15:01

Conform unui comunicat al Administrației prezidețiale, președintele Traian Băsescu salută rezultatul alegerilor parlamentare desfășurate duminică în Ucraina, apreciind că „votul masiv în favoarea partidelor proeuropene arată, pe de-o parte, voința poporului ucrainean ca țara să-și continue drumul către integrare europeană, iar pe de altă parte, determinarea partidelor politice câștigătoare ale alegerilor de a răspunde voinței majoritare a electoratului ucrainean”.

„România va fi un partener loial al Ucrainei în acest drum extrem de dificil, dar care reprezintă singura opțiune corectă”, se mai arată în comunicat.

La rândul său, ministrul de Externe, Titus Corlățean, a scris, pe Twitter, că rezultatele votului din Ucraina sunt „un semnal clar al faptului că poporul ucrainean rămâne unit în aspirațiile sale de pace, democrație și unitate națională”.

Totodată, șeful diplomației notează că rezultatul reprezintă „încă un pas important” către drumul european al poporului ucrainean.

După numărarea a 40% din voturi, blocul președintelui Petro Poroșenko (21,5%) și Frontul Popular (21,6%) al premierului Arseni Iațeniuk s-au clasat pe primul loc în alegeri, urmate de Samopomici (11%), formațiune formată din militanți tineri și combatanți reveniți de pe front, conform AFP.