Mesajul transmis de Traian Băsescu Curții de Conturi

Publicat: 06 06. 2014, 10:33
Actualizat: 29 07. 2014, 17:59

„România are o Curte de Conturi independentă de politică, independentă de Guvern, independentă de președintele României, singurul care îi poate aprecia activitatea fiind Parlamentul României, căreia anual Curtea de Conturi îi prezintă raportul de activitate”, a declarat șeful statului.

El a mărturisit că în activitatea sa ca ministru, primar al Capitalei și ca președinte, unul din elementele de mândrie a fost întotdeauna descărcarea de gestiune dată de Curtea de Conturi.

„Ca primar am avut și probleme, trebuie să recunoaștem că nu întotdeauna reușim să fim perfecți în activitatea ca ordonator de credite”, a mai arătat Traian Băsescu, precizând că mulțumește pentru recomandările date de Curtea de Conturi, care l-au ajutat să recupereze toate sumele.

„Aș spune că avem o Curte de Conturi competentă, utilă, care contribuie la îndreptarea erorilor din administrație, pentru că aceste erori sunt adesea inerente (…) Important este să fie corectate cu seriozitate, iar atunci când instituțiile nu o fac, să meargă în fața justiției, pentru că e vorba de bani publici”, a mai spus președintele Băsescu.

Șeful statului a menționat că citește în fiecare an raportul Curții de Conturi, care este o oglindă a modului în care instituțiile centrale și locale și agențiile guvernamentale utilizează banul public.

Traian Băsescu a ținut să precizeze că remarcă progrese în calitatea rapoartelor Curții de Conturi.

„Este o evoluție extrem de pozitivă în calitatea rapoartelor, în precizie și soluțiile de îndrumare pe care le dă”, a spus șeful statului, arătând că este important ca instituțiile publice să țină cont de aceste recomandări.

Traian Băsescu a mai spus că, în semn de respect pentru activitatea Curții de Conturi, a decorat toată conducerea acesteia și salariați ai instituției, care trudesc cu responsabilitate la corecta utilizare a banului public.

„Mulțumesc Curții de Conturi”, a spus șeful statului în finalul discursului său.