MICA REMANIERE, răspunsul lui Ponta la demisia lui Rus și Dobre: Dușa – Interne, Stroe – Administrație, Corlățean – Externe, Șova – relația cu Parlamentul, Pivniceru – Justiție

Publicat: 06 08. 2012, 17:28
Actualizat: 06 08. 2012, 17:28

Premierul Victor Ponta a anunțat, în această după-amiază, o mică remaniere în cadrul Guvernului, ca răspuns la demisia anunțată în cursul dimineții de miniștrii de la Interne și Administrație, Ioan Rus și Victor Paul Dobre. După o întrevedere scurtă cu Crin Antonescu la Palatul Cotroceni, Ponta a anunțat că Mircea Dușa va fi noul ministru de Interne și Radu Stroe noul ministru delegat al Administrației. De asemenea, Ponta i-a oferit lui Titus Corlățean portofoliul Externelor, funcție pe care acesta o dorește de ani buni. Potrivit unor surse guvernamentale, Andrei Marga, actualul titular de la Externe, va pleca ambasador în Germania. În condițiile în care Dușa a fost avansat din funcția de ministru delegat pentru relația cu Parlamentul în cea de ministru de Interne, fotoliul său a fost ocupat de Dan Șova, al cărui entuziasm la referendum a fost răsplătit de Victor Ponta. Surpriza o constituie nominalizarea Monei Pivniceru la ministerul Justiției.

Ponta a susținut o declarație de presă, la ora 13, la Palatul Victoria. Gândul a transmis LIVE TEXT.

CELE MAI IMPORTANTE DECLARAȚII ALE PREMIERULUI

♦ Mi-aș fi dorit ca Guvernul să meargă în această formulă până în luna noiembrie. Au fost acțiuni ale președintelui Traian Băsescu care au afectat acțiunea Guvernului.

♦ Trebuie o schimbare de strategie. Președintele suspendat Traian Băsescu a primit un verdict clar din partea românilor, CCR va da și un verdict juridic. Acum domnia sa a ales calea unei lupte oarbe, distructive pentru a-și păstra imunitatea.

♦ Guvernul și România trebuie să iasă din logica de război.

♦ Deciziile trebuie luate rapid și trebuie să prezint președintelui Antonescu propunerile de remaniere. Președintele Antonescu a acceptat aceste propuneri.

♦ Ministrul al Administrației și Internelor – Mircea Dușa

Ministrul delegat pentru Administrație – Radu Stroe

Ministrul al Afacerilor Externe – Titus Corlățean

Ministrul pentru Relația cu Parlamentul – Dan Șova

Ministrul al Justiției – Mona Pivniceru

♦ Doamna judecători Mona Pivniceru este un om neimplicat politic, cu autoritate și cu independența de care este nevoie.