Ministerul Dezvoltării alocă peste 600 milioane lei pentru construirea a 15 cămine studenţeşti şi crearea a 4.853 de locuri de cazare

Publicat: 21 07. 2023, 11:02

Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veştea, anunţă că instituția pe care o conduce urmează să aloce peste 600 milioane lei pentru construirea a 15 cămine studenţeşti şi crearea a 4.853 de locuri de cazare.

„Am avut plăcerea de mă întâlni, la Timișoara, cu primarii din județul Timiș. Discuția s-a axat pe proiectele finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, care contribuie la bunăstarea comunităților locale. Am accentuat importanța investițiilor integrate, centrate pe nevoile cetățenilor.

De asemenea, am verificat progresul unor proiecte educaționale finanțate de Compania Națională de Investiții, care susțin educația de calitate. Astfel, Ministerul Dezvoltării alocă peste 600 milioane lei pentru construirea a 15 cămine studențești și crearea a 4.853 de locuri de cazare pentru studenți, în toată țara”, anunță Veștea, într-o postare pe Facebook.

Conform sursei citate, printre aceste proiecte, se numără finanțarea construirii unui cămin studențesc modern la Universitatea de Vest din Timișoara, precum și construirea de corpuri de clădire pentru Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara, în comuna Ghiroda.

„În prezent, lucrările la aceste proiecte sunt în diferite stadii de execuție și au ca scop asigurarea unor condiții optime de studiu pentru studenții din regiune”, menționează ministrul Dezvoltării.