Ministerul Sănătăţii va renegocia acordul cu Banca Mondială: „Acel acord era un dezastru şi ar fi fost doar o sifonare a banilor publici”

Publicat: 19 02. 2020, 13:26
Actualizat: 20 02. 2020, 22:08
Ministrul Sanatatii, Victor Costache, ia parte la sedinta comitetului interministerial pentru monitorizarea si managementul potentialelor infectii cu noul coronavirus, la Ministerul Sanatatii, luni 27 ianuarie 2020, in Bucuresti. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

 Ministrul demis al Sănătăţii Victor Costache a anunţat că acordul de împrumut cu Banca Mondială pe care l-a preluat va fi renegociat fi fost doar o sifonare a banilor publici.

Victor Costache a declarat în timpul audierilor în comisiile de sănătate reunite, că o mare parte din acest împrumut este direcţionată către dezvoltarea medicinei primare.

Senatorul Rareş Tudor Pop l-a întrebat pe ministru ce se întîmplă cu acordul de împrumut cu Banca Mondială, în valoare de 50 de milioane de euro,şi cum vor ajunge banii la medicii de familie. Acesta a atras atenţia asupra faptului că sunt 600.000 de români care nu au medic de familie.

Ministrul Sănătăţii a spus că acel acord era un dezastru. „Acel acord era un dezastru şi ar fi fost doar o sifonare a banilor publici. Se renegociază acest acord. Ieri am avut o intâlnire cu medicii de familie. Cel mai mare procent din aceşti bani sunt îndreptaţi pentru dezvoltarea medicinei primare. Mulţi români nu au medic de familie sau nu sunt asiguraţi. Am văzut fluturaşi de salariu de 1000 de lei net la asistente. Nu pot supravieţui sau întreţine o familie cu acest venit”, a spus ministrul, potrivit Mediafax.